orebroorebrotrojaNamn: Örebro SK

Grundades år: 1908

Arena: Behrn Arena

Fans/supporterklubb: Kubanerna Örebro

SM-Guld: 0

Hemmaställ: Vit/Svart

Bortaställ: Svart

Örebro SK på nätet

Hemsida till Örebro SK

Hemsida till supporterklubben Kubanerna Via kubanerna från Örebro kan du hitta snygga supporterprylar så att du kan stödja ditt lag på alla matcher framöver. Kubanerna från Örebro är en supporterförening som växer, de har självklart mest fans i hemstaden Örebro men det finns även kubaner på andra orter i Sverige såklart, som stödjer sitt Örebro SK.

Örebro SK kommer ifrån Örebro som är en medelstor stad i Sverige. Fotboll har sedan länge varit stort i Örebro och de senaste åren har det gått ganska bra för klubben i allsvenskan vilket gör att fotbollsintresset i Örebro är stort och det är många som är medlemmar i kubanerna från Örebro.

Örebro har haft en bra start på försäsongen av 2015, de har bland annat mött och vunnit på straffar mot Bröndby som leder den danska ligan när lagen möttes.  Att vinna mot ett av de bättre lagen i vårt grannland Danmark tyder på styrka för klubben och det kommer att bli roligt att se om 2015 kommer att bli Örebro SK:s år. Örebro brukar vara väldigt bra på hemmaplan och ett svårt lag att möta, även för storlagen i Allsvenskan som till exempel AIK, Malmö FF och IFK Göteborg. 

Ett välkänt namn och duktig Örebro spelare är Nordin Gerzic som alltid är rolig att se spela fotboll, då han har en fantastisk teknik och en kämpaglöd som få fotbollsspelare har för det laget han representerar.

orebrotifo

Örebro tifo

Ett Örebro tifo brukar vanligtvis vara mäktigt att se på när de väl gör det och på bilden ovan ser ni ett snyggt tifo som Örebro har gjort under åren. Kubanerna brukar ha välplanerade och snygga tifon som du med ögat älskar om du kommer ifrån Örebro eller har Örebro som favoritlag.

Tröjorna som Örebro SK bär är svarta och vita och Örebros tifon planeras nästan alltid också i dessa färger, vilket ger ett maffigt intryck på läktaren.