goteborgifkgoteborgNamn: IFK Göteborg (Idrottsföreningen Kamraterna Göteborg)

Grundades år: 1904

Arena: Gamla Ullevi

Fans/supporterklubb: Supporterklubben Änglarna

SM-Guld: 18

Hemmaställ: Blå/Vit

Bortaställ: Lila/Svart

IFK Göteborg på nätet

Hemsida till IFK Göteborg

Hemsida till Supporterklubben Änglarna  Om du klickar dig in på Supporterklubben Änglarna så får du hjälp att hitta de supporterprylar som just du är ute efter för att kunna stödja IFK Göteborg på sina matcher.

IFK Göteborg kommer ifrån Sveriges näst största stad Göteborg och IFK Göteborg är ett storlag i svensk fotboll genom tiderna. IFK Göteborg kommer tvåa i allsvenskan maratontabell och ligger alltså efter Malmö FF. 

Änglarna är en ideellt driven förening som hjälper IFK Göteborg framåt på fotbollsplanen. Supporterklubben Änglarna startades redan 1969 men de flesta brukar säga att det är 1973 som var det riktigt första året för änglarna. För den som har varit med i Änglarna länge så har de hunnit uppleva mycket både inom svensk fotboll men även på det europeiska planet då IFK Göteborg var ett storlag på 1980-talet.

Att vara medlem i IFK Göteborg är något för dig som gillar fotboll och just IFK Göteborg, då det är en förening där du kan få många nya goda vänner. Varje år delas ärkeängeln ut till någon som har gjort något bra för klubben och det allra finaste priset du kan få i Änglarna är Hederspriset som faktiskt har att göra med den stora IFK Göteborgaren Håkan Mild som har gjort många fina säsonger i klubben.

IFK Göteborg tifo

ifkgoteborgtifo

Göteborgs tifon är fantastiska när de möter storlagen men även när de spelar derbyn hemma mot BK Häcken som är konkurrenten och rivalen i Göteborg.