aikaiktrojaAllmänna Idrottsklubben AIK Solna är Sveriges största idrottsförening. 2014 spelade AIK i Allsvenskan och kom 3:a.

Namn: Allmänna Idrottsklubben Solna

Grundades år: 1891

Arena: Friends Arena (Tidigare Råsunda)

Fans/supporterklubb: Black Army

SM-Guld: 11

Färg på tröja: Gul/svart/vit

Hemmaställ: Gul/Svart/Vit
Bortaställ: Vit/Svart/Gul

AIK kommer ifrån Sveriges största stad Stockholm och har sedan 1891 varit ett av Sveriges mest framgångsrika fotbollsföreningar.

AIK:s matchtröja har hyllats många gånger för att den är så snygg och med sina svarta och gula färger och sitt snygga klubbmärke kommer nog klubben att fortsätta med snygga matchtröjor även i framtiden. Tröjan är präglad av det svarta vilket ger lagtröjan en stark image. Varumärket AIK är känt även utanför Sverige och tröjan har varit populär i lång tid. AIK:s tröja skapar en identitet för klubben och logotypen är väldigt snygg. Det gula på AIK:s tröjor ger tröjan en extra touch och många hävdar att AIK har den snyggaste matchtröjan av de allsvenska lagen.

AIK på nätet

Hemsida till AIK

Hemsida till Black Army Via Black Army och deras snygga hemsida kan du hitta en svartgul tröja som du kan använda för att supporta AIK när de spelar sina matcher. Det finns både hockeytröjor och fotbollströjor till AIK. Black Army Stockholm är en fristående supporterförening till Allmänna Idrottsklubben AIK som har sitt säte i Stockholm, Black Army har dock medlemmar från hela Sverige då det är Sveriges största supporterförening och Black Army eller BA är ofta omtalad i media. Black Army är en ideell förening som tar avstånd från det mesta och supporterklubben växer för varje år. Råttan är Black Armys logotyp och är en välkänd logotyp som nog de allra flesta har sett tidigare.

Året då AIK:s supporterförening Black Army startades var redan 1981, men det fanns sedan ännu längre tillbaka en klack på AIK:s matcher. Det hade genom åren innan 1981 vart lite problem på klackfronten och klubben tog då kontakt med dessa personer och tillslut bildades alltså Black Army. Som medlem i Black Army får man tidningar, möjlighet att följa med på fotbollsresor och chansen att vara en sann AIK:are. Den första bortamatchen som AIK:s supportrar var med på var 1977 i Gävle, och då var det hockeyn som fansen följde. AIK har en lång tradition av derbyn både inom fotboll och hockey och derbyna mot Hammarby och Djurgården brukar vara en fröjd för publiken att se.

AIK Solna- Sveriges största fotbollsförening

1986 så lades faktiskt Black Army ner för att det inte var några som ville sköta och driva föreningen, men redan året efter uppstod Black Army-Stockholm som det heter idag. AIK är välkända för sina vackra och genomarbetade tifon och kommer varje säsong med nya tifon som gör att Friends Arena får en otroligt stämning på matcherna.

aiktifo