malmoffmalmoffNamn: Malmö FF

Grundades år: 1910

Arena: Swedbank Stadion

Fans/supporterklubb: MFF Support

SM-Guld: 18

Hemmaställ: Vit/Blå

Bortaställ: Blå

Malmö FF på nätet

Hemsida till Malmö FF

Hemsida till MFF Support  MFF support har en bra hemsida där du enkelt kan hitta snygga matchtröjor till Malmö FF och andra supporterprylar som du är intresserad av för att stödja Malmö FF.

Malmö FF kommer ifrån Sveriges tredje största stad Malmö.

Supporterklubben till Malmö FF startade 1992 när och heter MFF-support medan en del även kallar dem för MFF-familjen, MFF-support är dock den officiella supporterföreningen till Malmö FF. När MFF-support är på plats skapas det alltid ett bra tryck på läktarna på Swedbank Stadion i Malmö, men även runt om i landet när Malmö FF spelar sina bortamatcher. Malmö FF support står för en ansvarstagande värdegrund och jobbar därför mot våld, hot och rasism och diskriminering på läktarna runt om i Sverige. De största rivalerna för MFF-support är Helsingborg och det är alltid mycket folk på Malmö FF:s matcher när det är derby i Skåne.

Malmö FF:s matchtröja har många gånger hyllats för sitt utseende. Den är ljusblå och vit och 2014 när klubben Malmö FF spelade i Champions League var det många på läktarna som ville vara med och stödja sitt Malmö både på Swedbank Stadion med även ute i Europa. Det finns ett nummer som ingen spelare i Malmö FF får bära och det är nummer 12, det nummer har Malmö FF gett till fansen och därför bärs alltså inte nummer 12 av någon spelare på planen i MFF. Den absolut största stjärnan som har spelat i Malmö FF är självklart Zlatan Ibrahimovic som bar Malmös tröja i sina ungdomsår. Numera är några av de största stjärnorna Markus Rosenberg, Emil Forsberg, Simon Thern, Isaac Kiese Thelin som alla har gjort en fantastisk säsong för sitt MFF.

Tränaren för MFF 2014 är Åge Hareide som har hyllats för sina framgångar med sitt Malmö FF. Åge Hareide har meriter som norsk landslagstränare men har även tagit konkurrenterna Helsingborgs IF till SM-guld 1999.

Det var längesen ett svenskt lag fick spela Champions League, innan 2014 när Malmö FF representerade Sverige i Champions League så var det senast 2003 när Djurgårdens IF fick vara med i fotbollens stora arena i Europa. Malmö FF åkte tyvärr ur gruppen i Champions Leauge och fick då inte vara med och spela slutspelet i Champions League. Malmö FF vann allsvenskan 2014 och kommer därför att få nya chans att kvala sig in i Champions League 2015.

Malmö FF har vunnit 18 SM-guld genom tiderna och laget från Skåne har sedan länge varit ett respekterat och duktigt lag i Sverige, Malmö FF är dessutom välkända för din otroligt fint uppbyggda ungdomsverksamhet och storspelare som Zlatan Ibrahimovic och Markus Rosenberg har alltså fostrats i Malmö FF. På senare år har även Agon Mehmeti och Guillermo Molins fostrats i den anrika skånska klubben Malmö FF.

MFF fans sjunger ofta väldigt mycket under matcherna för att stötta sitt lag både i Sverige men även ute i Europa.

Malmö FF tifo

På Swedbank stadion i Malmö är det alltid många blåklädda som sjunger på skånska och även ofta visar upp oerhört vackra tifon, både när Malmö FF spelar i allsvenskan men även på senare år när laget har varit med i den europeiska fotbollens finrum, alltså Champions League. Det är nästan alltid många supportrar på Malmös matcher och publiksnittet är högt, då det finns många fotbollsintresserade själar i Malmö. Zlatan Ibrahimovic, stadens största spelare genom tiderna har självklart ökat på fotbollsintresset i Sveriges tredje största stad!

mfftifo