norrkopingifknorrkopingNamn: IFK Norrköping

Grundades år: 1897

Arena: Nya Parken

Fans/supporterklubb: Peking Fanz

SM-Guld: 12

Hemmaställ: Vit/Blå

Bortaställ: Orange/Svart

IFK Norrköping på nätet

Hemsida till IFK Norrköping

Hemsida till Peking Fanz  Peking Fanz har en hemsida där du enkelt kan hitta de supporterprylar och tröjor som du är ute efter att äga i framtiden. Man kan säga att Peking Fanz har funnits sedan 1997, men det har alltid vara många som har varit och tittat när ”Peking” (IFK Norrköping) spelar sina hemmamatcher på Nya Parken i Norrköping.

Idag är det många som engagerar sig i supporterklubben Peking Fanz och det har nog mycket att göra med lagets framgångar sista åren då de bland annat är ganska nya i allsvenskan efter några år i lägre divisioner. Norrköping gjorde dock en bra säsong under 2014 och kommer därför också att spela allsvenskan under 2015.

Genom tiderna så har Norrköping faktiskt spelat över 500 matcher på den europeiska fotbollsarenan och gjort bra ifrån sig i Europa. Storspelare som Tomas Brolin och Harry Bild har genom tiderna representerat IFK Norrköping och en av de nyaste yngre talangerna som spås ha en bra framtid inom fotbollen är Isaac Kiese Thelin. Man kan faktiskt säga att IFK Norrköping som faktiskt ligger 4:a i den allsvenska maratontabellen kan jämföra sig med storlag som Malmö FF och AIK. 

IFK Norrköping kommer från Norrköping som är en medelstor stad i Sverige, fotbollstraditionen är dock väldigt stor i staden och förr i tiden var ”Peking” ett storlag i allsvenskan med deras 12 SM-guld! Sedan länge har Norrköping haft en väldigt bra och gedigen ungdomsverksamhet som varje år får fram ett ganska stort antal duktiga talanger från egna led.

IFK Norrköping tifo

När IFK Norrköping gör sina tifon får man ofta se halsdukarna där det står Peking Fanz på och det brukar ofta vara bra tryck på IFK Norrköpings hemmamatcher och laget brukar även anordna bussresor till bortamatcher som brukar vara populära bland fansen!

IFK Norrköping spelar i vita och blåa tröjor och det är på många sätt väldigt snygga matchtröjor!

ifk-norrkoping-supporter