elfsborgelfsborgNamn: IF Elfsborg

Grundades år: 1904

Arena: Borås Arena

Fans/supporterklubb: Guliganerna

SM-Guld: 6

Hemmaställ: Gul/Svart

Bortaställ: Röd/Vit

Elfsborg på nätet

Hemsida till IF Elfsborg

Hemsida till Guliganerna Genom Guliganerna som är Elfsborgs supporterklubb kan du enkelt hitta lagtröjor och matchtröjor så att du har en matchtröja när det är dags för match. Redan 2015 så har Guliganerna från Borås funnits i 24 år och firar alltså 2016, 25 år. Guliganerna startades under 1991, detta var en tid då det inte gick lika bra för Boråslaget som det gör idag. Du kan vara med i Guliganerna oavsett vem du är, kön eller ålder och föreningen tar starkt avstånd från våld och rasism. När Guliganerna är på plats så står de på ståplatsläktaren på Borås Arena, och på den västra ståplatsläktaren hjälper Guliganerna i sina gula tröjor sitt lag framåt i Allvenskan men även när Elfsborgs IF spelar sina bortamatcher och hemmamatcher mot europeiskt motstånd. Det finns mycket supporterprylar om du är ett Elfsborgs-fan, öl, cd-skivor, tidningar och självklart matchtröjor och liknande supporterprylar som du behöver ha för att kunna stötta ditt Elfsborg.

Guliganerna har relativt mycket fans om man ser till Borås storlek till stad. När Elfsborg vann SM-guld senast 2012 så var det hela 1220 medlemmar i Guliganerna, supporterklubben från Borås anser att alla är välkomna i föreningen och det skall leda till en riktigt bra kultur på läktaren när Elfsborg spelar sina matcher både i Sverige men även ute i världen.

Elfsborg tifo

IF Elfsborg kommer ifrån staden Borås. Det finns även andra supporterklubbar som stöttar Elfsborg framåt, bland annat Gulsvarta Själar, Yellow Fanatics, Elfsborgs supporterklubb och Guliganerna Bollebygd samt Skåne Guliganerna. Supporterklubbarna till Boråslaget har många gånger gjort fina tifon och här är en bild på ett tifo som de har gjort vid ett tillfälle, som har att göra med när klubben startades 1904. Tifot är en bild från när hela långsidan på läktaren pryddes med ett otroligt vackert tifo som Elfsborgsfansen sent kommer att glömma. När Elfsborg planerar ett tifo så är det många iblandade och det brukar förgylla hela fotbollsmatchen på Borås Arena. Det är roligt att se när Elfsborg gör sina tifon då de är otroligt genomtänkta och vackra. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA