kalmarkalmarffNamn: Kalmar FF

Grundades år: 1910

Arena: Guldfågeln Arena

Fans/supporterklubb: Kalmar FF Supporterunion

SM-Guld: 1

Hemmaställ: Röd/Vit

Bortaställ: Vit

Kalmar FF på nätet

Hemsida till Kalmar FF

Hemsida till Kalmar FF Supporterunion

Kalmar FF finns även på Instagram och på Facebook.

Via Kalmar FF Supporterunion kan du hitta väldigt många bra supporterprylar så att du kan vara ett bra fan för ditt Kalmar FF. KFF:s supporterklubb kallar sig för Kalmar FF Supporterunionen och den har funnits sedan, de kallar sig själv för Smålands stolthet, vilket kanske inte hela Småland och framförallt inte staden Växjö håller med om.

Kalmar FF kommer ifrån Småland och gränsar mot det vackra Öland. Kalmar FF brukar göra vackra tifon under vissa matcher och det är alltid roligt att se Smålandslaget som brukar kalla sig för de röda lejonen utveckla och visa sina vackra tifon under sina matcher. På Guldfågeln Arena som är Kalmars hemmaarena kan 10.696 personer sitta under tak och det finns faktiskt också 24 platser för rullstolsburna så att även de kan se fotbollsmatcherna i Kalmar. När det spelas i Kalmar FF så spelar man på naturgräs, och på hemmagräs brukar klubben vara starka som lag. Kalmar FF har på senare år också varit med ute i Europa och spelat matcher, senast var 2008 då föreningen faktiskt spelade riktigt bra i Uefa-cupen, men förlorade då i slutminuterna mot Holländska klubben Feyenoord. Kalmar FF har alltså gjort sig ett namn ute i Europa och vi hoppas självklart att klubben kommer tillbaka till sin stortid, kanske nu 2015 när de får hem stjärnan Rasmus Elm från Ryssland där han varit proffs ett antal år.

Kalmar FF Tifo

Det skall bli intressant att följa Kalmar FF under säsongen 2015, då de bland annat har fått hem Rasmus Elm till klubben igen efter några år ute i Europa. Rasmus Elm kommer att vara en väldigt starkt nyförvärv till klubben från östra Småland. Nuförtiden är Kalmar själva från Småland i allsvenskan, men laget har sedan länge haft en tradition med Smålandsderbyn med Växjölaget Östers IF och det brukar alltid vara mycket fans på dessa matcher och en häftig stämning då båda lagen brukar ha sina matchtröjor i rött och blått och vitt.

Kalmar FF tifo