mjallbymjallby-aif-trojaNamn: Mjällby AIF

Grundades år: 1939

Arena: Strandvallen

Fans/supporterklubb: Sillastrybarna

SM-Guld: 0

Hemmaställ: Svart/Gul

Bortaställ: Vit/Svart

Mjällby AIF på nätet

Hemsida till Mjällby AIF

Hemsida till Sillastrybarna Via Sillastrybarna kan du hitta snygga matchtröjor och andra supporterprylar så att du kan vara ett bra fan för Mjällby i framtiden. Mjällby är en liten ort i Blekinge men med ett duktigt och starkt fotbollslag och man kan säga att Sölvesborg är en stor del av Mjällbys ungdomsverksamhet och Sölvesborg får nog också ta åt sig av att det faktiskt finns ett fotbollslag i Allsvenskan 2014 som heter Mjällby AIF. Mjällby AIF åkte ur allsvenskan 2014, men vi önskar dem varmt välkomna tillbaka när de lyckas med detta. Man skall aldrig räkna bort Blekinge från fotbollen!

I Mjällby AIF:s supporterförening Sillastrybarna så är alla välkomna, även om du är gammal eller ung och tillsammans vill de stötta sitt lag i alla allsvenska matcher och kanske framöver får de spela lite mer ute i europa, det vore något för en liten ort i Blekinge! Mjällbyfansen är kända för sin sång och att de sjunger under nästa hela matcherna, vilket gör inramningen på Strandvallen till något unikt eftersom det också är en fotbollsarena som ligger otroligt vackert med Östersjön tätt inpå!

Mjällby AIF TIFO

Då orten Mjällby är den minsta orten i Sverige som har haft ett fotbollslag i Allsvenskan så är klacken inte heller den största i Allsvenskan, men kommer man ifrån Blekinge så är det Mjällby AIF som gäller när det gäller fotboll och det åker därför supportrar från hela Blekinge för att titta på Mjällbys hemmamatcher. Tifona som skapas av Mjällby AIF brukar vara genomtänkte och vackra, och när fansen sjunger hemma på Strandvallen så hörs det långt, även så att strandgästerna och de som bor på campingen verkligen känner av känslan av att det är allsvensk match i Blekinge. Under 2014 hade Mjällby AIF det tungt i allsvenskan, men de lyckades ändå stå upp bra mot bland annat AIK och andra storlag.

mjallby-tifo