geflegefleiftrojaNamn: Gefle IF

Grundades år: 1892

Arena: Strömvallen

Fans/supporterklubb: Skye Blues

SM-Guld: 0

Hemmaställ: Vit/Blå

Bortaställ: Blå

Gefle IF på nätet

Hemsida till Gefle IF

När Gefle IF startades 1892 var det nog en av de allra första föreningarna i Norrland och östra Sverige och redan 1902 vann Gefle det då så kallade SM-guldet i fotboll. Gefle IF har efter det haft en rad välkända spelare som Håkan Nilsson och Thomas Hedlund. Det finns nuförtiden flera tongivand och duktiga yngre spelare i laget som Emil Bellander och Jonas Lantto.

Hemsida till Skye Blues Skye Blues som Gefles supporterklubb heter har mycket prylar för dig som inbiten supporter för Gefle IF.

Skye Blues som är en seriöst driven supporterklubb för Gefle IF startades redan 2001 och är sedan dess den officiella supporterklubben för Gävlelaget. Skye Blues skall försöka hjälpa laget framåt i allsvenskan både i motgång och medgång. Supporterklubben är avsedd att skötas ideellt och de som är med i supporterklubben Skye blues är i alla åldrar och kön. Namnet Skye Blues togs efter som riktiga Gefle fans kallar sig ”Himmelsblåa, som vi är”.

Säsongen 2014 gjorde Johan Oremo 8 mål för Gefle och det skall bli kul att se hur många mål han kan leverera till sin sin klubb 2015. Kanske är det Gefles år 2015?

Gefle brukar spela i vit,blå, svarta tröjor med bland annat Sandvik som en av de största sponsorerna på tröjan.

Gefle IF tifo

När det är match på Strömvallen i Gävle så brukar det arrangeras snygga tifon från supporterföreningen Skye Blues. Om du går in på föreningens hemsida så kan du även stötta föreningen med pengar till ännu snyggare tifon. Man kan säga att Norrlandslaget är väldigt duktiga på att göra snygga tifon som publiken uppskattar.

gefleiftifo