halmstadOLYMPUS DIGITAL CAMERANamn: Halmstads BK

Grundades år: 1914

Arena: Örjans Vall

Fans/supporterklubb: Kvastarna

SM-Guld: 4

Hemmaställ: Blå/Vit/Svart

Bortaställ: Gul/Svart’

Halmstad BK på nätet

Hemsida till Halmstads BK

Hemsida till Kvastarna Halmstad BK:s kvastarna har en välutvecklad hemsida med mycket supporterprylar till dig som fan av Halmstad BK.

Halmstad BK kommer ifrån Halmstad som är en vacker kuststad på västkusten där det förövrigt finns många andra bra fotbollslag som BK Häcken, Falkenbergs FF och IFK Göteborg.  Halmstad BK startades 1914 men innan dess fanns faktiskt en klubb i Halmstad som heter BK Wasa och Viking, men namnet blev tillslut Halmstad BK för stadens fotbollslag. Redan 1996 startades Kvastarna från Halmstad, men innan dess så fanns en supportergrupp som hette Blue Force, men Halmstad ville inte att fansen skulle heta något så likt som Djurgårdens Blue Saint och bytte därför namn 1996 till Kvastarna. Kvastarna är duktiga på att sjunga och stötta sitt lag under matcherna på Örjans Vall som förövrigt är en väldigt vacker arena som ligger precis intill Siljan som rinner genom staden Halmstad. Halmstad har ett spännande lag inför 2015 års allsvenska och spelare som Mikael Boman som gjorde en bra säsong under 2014 skall bli intressant att följa hur han lyckas 2015.

Halmstad BK tifo

När det drar ihop sig till match så är Kvastarna som supporterklubben heter från Halmstad på hugget och här ser ni ett av de tifon som fansen har bjudit på under en match.

halmstadbktifo

 

Halmstad BK:s matchtröja är blå och vit och pryds med bland annat Bravida och Bil Månsson som är stora sponsorer för klubben.