falkenbergsfffalkenbergNamn: Falkenbergs FF

Grundades år: 1928

Arena: Falkenbergs IP

Fans/supporterklubb: Yellow and White Pride

SM-Guld: 0

Hemmaställ: Gul/Svart/Vit

Bortaställ: Vit/Svart

Falkenberg FF på nätet

Hemsida till Falkenbergs FF

Hemsida till Yellow and White Pride  Falkenbergs FF:s supporterklubb Yellow and White Pride har prylar till dig som bra supporter för Falkenbergs FF. När du är med i Yellow and White Prid kan du följa med Falkenbergs FF på bortamatcher med bussresa eller om du vill stödja Falkenberg på hemmaplan på den vackra Falkenbergs IP som är lagets hemmaarena. Då Falkenberg inte är den största staden i Sverige så är självklart också supporterföreningen lite mindre, men Falkenbergs supportrar är kända för att stödja sitt lag och sin stad när det är hemmamatch och det brukar alltid vara mycket folk om man ser till storleken på staden när det är dags för match hemma i Falkenberg. Idrottsplatsen som finns i den vackra staden Falkenberg heter som sagt Falkenbergs IP och den har funnit ända sedan 1921 då den invigdes, på denna tiden var faktiskt även kronprinsen med och invigde arenan och det har sedan dess spelats många härliga och roliga fotbollsmatcher på Falkenbergs IP. Det finns idag nästan 900 sittplatser på arenan som är under tak, men det finns även 400 platser som inte har tak samt även ett antal ståplatser. Rekordet laget har haft när det gäller publik är när det var derby i superettan mot Halmstads BK 2012, en rolig match för de som var Falkenbergs supportrar eftersom de vann denna match.

Då Falkenbergs FF startades 1928 så spelade faktiskt klubben 30 år i den svenska division 3 som fanns på den tiden, på senare år har dock laget gjort sig ett namn i Sverige och 2014 spelade de i allsvenskan och hade den välkända fotbollsspelare Henrik Larsson som tränare för klubben och han gjorde på många sätt succé, vilket han är känd för då han har spelat i storklubbar som Barcelona och Celtic i många år.

Falkenbergs tröja är gul, svart och den är bland annat prydd med reklam från Gekås i Ullared. Om du är ett riktigt FFF-fan så skall du garanterat inhandla en Falkenbergs FF tröja, det kommer du inte att ångra.

Falkenbergs FF kommer ifrån Falkenberg på västkusten och tillsammans med IFK Göteborg och Halmstads BK samt BK Häcken är de ett av de fyra lagen som representerar västkusten i allsvenskan.

Falkenbergs tifo

Här är ett av Falkenbergs tifon under säsongen 2014. Vi får se vad Falkenbergs FF kan hitta på under allsvenskan 2015.

falkenbergtifo