brommapojkarnabrommapojkarnatrojaNamn: IF Brommapojkarna

Grundades år: 1942

Arena: Grimsta IP

Fans/supporterklubb: Bromma Support

SM-Guld: 0

Hemmaställ: Svart/Röd

Bortaställ: Vit/Svart

Brommapojkarna på nätet:

Hemsida till IF Brommapojkarna

Hemsida till Bromma Support Bromma support är Brommapojkarnas supportrar och genom deras hemsida kan du enkelt hitta en matchtröja när det är dags för match för BP.

IF Brommapojkarna kommer ifrån Sveriges största stad Stockholm. Sedan Brommapojkarna startades 1942 har de fått fram otroligt många unga talanger, som har spelat i storlek världen över. Bland annat Anders Limpa och Albin Ekdal är fostrade i Brommapojkarna. Många inga talanger har spelat sina första a-lagsmatcher på Grimsta IP. Brommapojkarna har som mest haft 15092 personer som sett laget, den gången var det mot Djurgården.  Det krävdes alltså ett Stockholmsderby för att BP skulle komma över 15.000 åskådare på en match.

 

Brommapojkarna tifo

brommapojkarnatifo

Brommapojkarna har en fantastisk supporterklubb inga som alltså kallas Bromma Support, det är inte den största supporterklubb en i Sverige men fansen står alltid upp för sitt lag. Den före detta svenska landslagskaptenen Tommy Söderling har många år i Brommapojkarna bakom sig och den stora stjärnan John Guidetti har ock fostrats i Stockholmsklubben.

Brommapojkarna kämpade väl under 2014, men de tog till slut endast 12 poäng och släppte faktiskt in hela 69 mål och blev därför nerflyttade till superettan inför 2015. Brommapojkarna med sin fina ungdomsverksamhet kommer dock nästan garanterat att lyckas ta sig tillbaka till fotbollen finrum och vi önskar dem lycka till, då det är viktigt att ett lag med så många ungdomar också kan vara med och tampas i allsvenskan, men 2014 blev alltså för svårt för BP som åkte ur allsvenskan tillsammans med Mjällby AIF från Blekinge. Både Mjällby AIF och Brommapojkarna gjorde dock hyfsade säsonger 2014 och skall inte skämmas att de åkte ur allsvenskan då det är hög konkurrens om man skall vara i den högsta serien i Sverige.

Eftersom det finns många storlag i Stockholmsregionen och BP är ett av dem så hoppas vi att de kommer tillbaka och kan kvalificera sig igen för att spela allsvenskan i framtiden!

Brommapojkarna spelar i en röd och svart matchtröja.