djurgardendjurgardentrojaNamn: Djurgårdens IF

Grundades år: 1891

Arena: Tele 2 Arena

Fans/supporterklubb: Järnkaminerna

SM-Guld: 11

Färg på tröja: Blå/ljusblå/vit

Hemmaställ: Blå/ljusblå/vit

Bortaställ: Röd/blå

Djurgårdens IF på nätet

Hemsida till Djurgården

Hemsida till Järnkaminerna Via Järnkaminernas hemsida kan du enkelt hitta matchtröjor till ditt älskade Djurgårdens IF som du stödjer i vått och torrt. Att var Djurgårdare är för många en självklarhet och att gå på ett Stockholmsderby när du också brinner för ett lag är en känsla som du sent kommer att glömma. Även om du inte håller på Djurgården, AIK eller Hammarby så kan vi verkligen rekommendera dig att någon gång gå på ett derby för att känna på vilken fantastisk känsla det är på ett Stockholmsderby. Ett derby brukar vara hårt spel och matcher som får fansen att jubla och verkligen supporta och sjunga för sitt älskade lag. AIK, Hammarby och Djurgården har alltid höga publiksnitt på sina matcher när det gäller fotbollen, hockeyn har på senare år blivit lite sämre, men det finns självklart fans som stöttar klubbarna även på hockeyn.

Järnkaminerna som är supportergruppen till Djurgården har samarbete med både hockeyn och fotbollen, men supporterföreningen är dock fristående i mot klubbarna. Från början när supporterföreningen startades hette järnkaminerna Blue Saints, men redan 1997 bytte man ut namnet till Järnkaminerna då namnet Blue Saint hade fått en negativ klang i media. Järnkaminerna är idag en av Sveriges största supporterföreningar och växer ständigt. Som medlem i järnkaminerna finns det mycket förmåner, det anordnas resor till bortamatcher och det finns bra ställen att hitta souvenirer till Djurgården. Djurgården brukar också vara kända för sina vackra tifon som de skapar innan och under matcherna på läktaren.

 

diftifo

Dan Blomberg, Mikael Nylander och Magnus Öhrman är några av de mer välkända ordförandena i Järnkaminerna på senare år. Det finns faktiskt till och med en speciell öl för järnkaminerna som kallas för JK-Kanna och den har gjorts av supporterföreningen Järnkaminerna. Under 2015 så kommer den kända Idol-artisten Kevin Walker att spela för Djurgårdens IF i Allvenskan, Kevin Walker kommer ifrån Sundsvall där han gjorde en fantastisk säsong under 2014. Det kommer att bli roligt att se Kevin Walker spela matcher för Djurgårdens IF 2015 och kanske kommer han att avgöra något derby mot rivalerna Hammarby IF och AIK? För Djurgården så är också den ungdomslandslagsmeriterade Jesper Karlström klar från Brommapojkarna och kommer att representera klubben och förhoppningsvis få mycket speltid.

Djurgårdens tifon

Att se ett Djurgårds tifo även om du inte är ett fan av stockholmslaget gör att du blir intresserad av tifon och alla stockholmslagen får man ändå säga är duktiga på att göra vackra tifon för sina lag när de spelar hemmamatcher. Om du är Djurgårdare själv så får du en rysning i hela kroppen när du ser flaggorna och alla människor som verkligen brinner för ditt Djurgården när de spelar sina matcher både på hemmaplan och på bortaplan när Djurgården spelar sina matcher.