helsingborghelsingborgtrojaNamn: Helsingborgs IF

Grundades år: 1907

Arena: Olympia

Fans/supporterklubb: Kärnan

SM-Guld: 5

Hemmaställ: Röd/Blå

Bortaställ: Vit/Blå/Röd

Helsingborg på nätet

Hemsida till Helsingborgs IF

Hemsida till Kärnan Genom Kärnan som Helsingborgs supporterklubb heter så kan du hitta matchtröjan till ditt älskade HIF. När det gäller Helsingborgs IF som klubb så finns det ett stort fotbollsälskande och fotbollskunnande i staden Helsingborg. Det har faktiskt varit runt 10.000 personer på varje hemmamatch när Helsingborg har spelat sina hemmamatcher. Kärnan är supporterklubben som stödjer Helsingborg och de jobbar för en positiv och aktiv läktarkultur och de tar avstånd från allt som har med hot, våld och liknande saker som inte har med fotbollen att göra. Helsingborgs IF spelar i den klassiska röda matchtröjan med blåa detaljer, på framsidan står det Resurs Bank som är en stor sponsor till klubben.

Helsingborgs IF kommer ifrån Helsingborg i södra Sverige, närmare bestämt Skåne. Helsingborgs derbyn spelas mot grannklubben Malmö FF, som förövrigt vann allsvenskan 2014 och är en guldkandidat till allsvenskan 2015, men vem vet. Kanske kommer något av storstadslagen att komma tillbaka med starka trupper och erövra pokalen till Göteborg eller Stockholm. Inför säsongen 2015 ser vi fram emot att följa Helsingborgs IF för att se hur de kan stå upp i allsvenskan 2014.

Helsingborgs tifo

Genom åren har Helsingborgs IF bjudit på många snygga tifon, på bilden ser ni ett. Det är framförallt när det börjar dra ihop sig till derbyn mot Malmö FF och mot storstadslagen som Helsingborgs IF brukar satsa på snygga och fina tifon. Det brukar vara lite utöver det vanliga när klubben väl satsar på snygga tifon och Helsingborgs fans brukar nästan aldrig göra bort sig när det gäller snygga tifon.

helsingborg-tifo