Vad hände i allsvenskan 2014?

I första hand så är det viktigt att inte förväxla den svenska fotbolls allsvenskan med hockeyallsvenskan som är andraligan i svensk hockey.

Allsvenskan 2014 var ett händelserikt år och det slutsummerades med att skånepågarna Malmö FF tog sitt 18:e SM-guld! Markus Rosenberg som gjorde ett fantastiskt år för sitt MFF i både allsvenskan men även i Europa-spelet får man även säga att Markus ledde sitt Malmö FF med erfarenhet från tidigare klubbar ute i Europa.

Det hände mycket under 2014 års allsvenska, bland annat åkte Mjällby AIF ut i sista matchen då de spelade mot Falkenbergs FF samt fick Brommapojkarna också lämna allsvenskan efter att de kämpat hårt men tyvärr slutade det med bara 12 poäng för Stockholmsklubben. Vi välkomnar istället två nya lag till 2015 års allsvenska nämligen, GIF Sundsvall och Hammarby IF.

Stora ledare under 2014 års allsvenska

Henrik Larsson (tidigare Barcelona och Celtic) gjorde sin debut som tränare för Falkenbergs FF i allsvenskan 2014 och han gjorde det med bravur då han lyckades att få laget att stanna kvar i svenska fotbollens högsta serie. Trots att Falkenbergs FF tappade 5 spelare innan säsongen så lyckades ändå Henke Larsson att hålla sitt lag kvar i allsvenskan och Falkenberg kommer alltså att få spela allsvenskan 2015. Man måste nog också nämna Malmö FF:s tränare Åge Hareide som tog sitt lag till SM-guld men även coachade Malmö FF när de spelade i Champions League.

Storklubbarna AIK och Göteborg gjorde hyfsade säsonger under allsvenskan 2014, men de ser nog båda två mer fram emot 2015. Är du ute efter att hitta spelprogrammet eller spelschemat för allsvenskan 2015 kan du klicka här. 

Tråkigheter inom fotbollen 2014

En stor händelse som skakade om Fotbollssverige 2014 var Klas Ingessons bortgång, en person som hade ett stort hjärta för fotbollen och som hade väldigt fina meriter inom fotbollen med bland annat VM brons 1994.  Andra tråkigheter som fotbollen fick vara med om 2014 var när en person som hade anknytning till Djurgårdens IF slog ihjäl ett Helsingborgsfan.

Den bästa värvningen som gjordes under 2014 får man nog ändå sammanfatta att det var Isaac Kiese Thelin som gick från IFK Norrköping till Malmö FF och som senare blev landslagsaktuell och har dessutom redan debuterat i svenska landslaget, man får helt enkelt sammanfatta det med att Malmö FF gjorde en fantastisk värvning av anfallaren.